Εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Τα μυστικά της δουλειάς τους θα αποκαλύψουν τηνιακοί μαρμαρογλύπτες, στο πλαίσιο εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει και την έκθεση των 13 καλλιτεχνών, η οποία μεταφέρεται από την Τήνο στη Αθήνα, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το καλοκαίρι στο νησί.

Πηγή: ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάνης 


Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, και θα διαρκέσει έως τις 12 Φεβρουαρίου. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν τις εξής ημερομηνίες: 24-25-26-27 Ιανουαρίου και 9-10 Φεβρουαρίου, 11:00 - 14:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ύστερα από τηλεφωνική κράτηση.

Όλοι οι καλλιτέχνες κατάγονται από το βορειοδυτικό τμήμα της Τήνου, με την ισχυρή καλλιτεχνική παράδοση μαρμαρογλυπτικής, που συνεχίζεται έως τις μέρες μας, ενισχυμένη από τη λειτουργία της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου στον Πύργο (1955).

«Οι αλλαγές στο χώρο της αγοράς έπληξαν την εφαρμοσμένη μαρμαρογλυπτική (εκκλησιαστικά έργα, αρχιτεκτονικά μέλη σπιτιών). Όμως μέσα από την κρίση προβάλλει η διακοσμητική μαρμαρογλυπτική και αυτή, με τη σειρά της, διαβαίνει το κατώφλι της τεχνικής δεξιότητας και αναζητάει νέες ιδέες και φόρμες, ανοίγοντας διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη», αναφέρει ο Κώστας Δανούσης, συγγραφέας και μέλος του Πνευματικού Εκπολιτιστικού Κέντρου Πανόρμου Τήνου «Γιαννούλης Χαλεπάς, το οποίο συνδιοργανώνει την έκθεση. «Το έργο των 13 Τηνιακών μαρμαρογλυπτών, περιμένει την επιδοκιμασία, αλλά και την κριτική, προσπαθώντας να πείσει ότι μια παράδοση τριών αιώνων ζει, δημιουργεί και ελπίζει», προσθέτει.

Στην έκθεση, συμμετέχουν οι μαρμαρογλύπτες: Bασιλάκης Φίλιππος, Δελλατόλας Πέτρος, Δεσύπρης Ονούφριος, Διαμαντόπουλος Λάμπρος, Kαγιώργης Φίλιππος, Kολλάρος Πάρης, Kυραρίνης Γιάννης, Mαραβέλλιας Aργύρης, Mαρμαρινός Πέτρος, Σαλταμανίκαs Μιχαήλ, Τριγώνης Μάκης, Τσακίρης Γεώργιος, Χονδρογιάννης Αντώνης.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του 2ου ορόφου, Δευτέρα - Κυριακή 18:00 - 22:00.
Δηλώσεις συμμετοχής στο εργαστήριο: τηλ. 210-3418579, καθημερινά από τις 11:00 έως τις 14:00.


Σχόλια