ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ξ. ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ξ. ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ :
Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του Μουσείου Δίου
Την αναβάθμιση και ανάδειξη του Μουσείου και του Αρχαιολογικού Πάρκου του Δίου ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο ο οικονομολόγος και πολιτευτής Πιερίας της Ν.Δ. Ξενοφών Μπαραλιάκος.
Ο κ. Μπαραλιάκος επισημαίνει τις σοβαρές ελλείψεις που δυσχεραίνουν τη λειτουργία Μουσείου και Αρχαιολογικού Πάρκου, όπως π.χ. η υποστελέχωσή τους. Όπως αναφέρει, υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού, αφού αυτή τη στιγμή απασχολούνται 16 άτομα, ενώ απαιτούνται άλλα 15 σε μόνιμη απασχόληση.
Επιπλέον, υπάρχουν ελλείψεις σε λειτουργικά ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των χώρων, όπως είναι η συντήρηση μηχανημάτων, ο ελλιπής φωτισμός, η μη λειτουργία του αναψυκτηρίου, η καθαριότητα, ειδικά των W.C., αλλά και η έντονη βλάστηση, που δημιουργεί κίνδυνο πυρκαγιάς.
«Όλα τα παραπάνω -υπογραμμίζει ο κ. Μπαραλιάκος- έχουν σαν αποτέλεσμα το Μουσείο και το Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου να παρουσιάζουν κάθετη πτώση της επισκεψιμότητάς τους, με μόλις 56.000 επισκέπτες το 2013, όταν πριν λίγα χρόνια οι επισκέπτες ξεπερνούσαν τις 150.000».
Ο κ. Μπαραλιάκος ζητά από τον Υπουργό να μεριμνήσει άμεσα για την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για την κάλυψη των ελλείψεων και την ενίσχυση του προσωπικού, ενώ προτείνει και την ένταξη του Μουσείου και του Αρχαιολογικού Πάρκου του Δίου στην πρωτοβουλία του κ. Παναγιωτόπουλου για το συνεχές ωράριο λειτουργίας από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ για όλες τις μέρες της εβδομάδας, που ισχύει ήδη για 33 μουσεία της χώρας.
Τέλος, ο κ. Μπαραλιάκος προσκαλεί τον κ.Υπουργό να επισκεφθεί, το Μουσείο και το Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου και να θαυμάσει το φυσικό κάλλος και τα μοναδικά ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη του καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή. Για να διαπιστώσει έτσι και ο ίδιος τη σπουδαιότητά τους για την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό όχι μόνο του νομού, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

πηγή:http://www.fontasbaraliakos.gr

Σχόλια