Ξανά στα δικαστήρια οι συμβασιούχοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.
ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ
ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294



Αθήνα, 16/09/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Ξανά στα δικαστήρια οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας»

Στις δικαστικές αίθουσες βρίσκονται ξανά σήμερα, εκατοντάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι διεκδίκησαν την παραμονή τους στο ελληνικό δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις και προσωρινές διαταγές. Και αυτό γιατί ο καταιγισμός της ελληνικής δικαιοσύνης με αιτήματα ανάκλησης των προσωρινών διαταγών, φέρνει τους συναδέλφους ενώπιον της απόλυσης.
Η κυβέρνηση, εμμένοντας στις μνημονιακές υποχρεώσεις που ανέλαβε και πασχίζοντας για την εξεύρεση χιλιάδων υπαλλήλων προς απόλυση, αποφεύγει να δεχτεί τα αυτονόητα. Αρνείται να δεχτεί πως οι συνάδελφοι, ιδιαίτερα στο ΥΠ.ΠΟ.Α., διεκδικούν την μετατροπή της σύμβασής τους ακριβώς επειδή εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ήδη εργάζονται στις κεντρικές μονάδες και τις περιφερειακές μονάδες επί πολλά χρόνια συμπληρώνοντας σημαντική προϋπηρεσία και πλούσια εμπειρία. Είναι σαφώς ενσωματωμένοι στα προγράμματα δράσης των υπηρεσιών αποτελώντας αναπόσπαστο τμήμα της λειτουργίας τους. Μετά από πολλά χρόνια προσφοράς εργασίας στο δημόσιο έχουν συνθέσει, εκ των πραγμάτων, την οικογενειακή και προσωπική τους ζωή με όρους που αποτελεί απάνθρωπη πράξη η διατάραξή τους.
Τέλος η, με δικαστική απόφαση, απομάκρυνσή τους θα αποτελέσει για όλους τους παραπάνω λόγους άλλο ένα σημαντικό πλήγμα στην λειτουργία των υπηρεσιών οι οποίες ήδη έχουν βληθεί από τις εφεδρείες, τις διαθεσιμότητες, τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις, την απουσία προσλήψεων, την περικοπή των οργανικών μονάδων, την υποχρηματοδότηση και την πολιτική απαξίωσης του δημόσιου αγαθού.
Σήμερα που όλοι οι Έλληνες ασχολούνται με την Αμφίπολη, που η χώρα βρίθει σημαντικότατων αρχαιολογικών χώρων σε όλη την επικράτεια, δεν μπορεί κανείς να δεχτεί απόλυση εργαζομένων από το ΥΠ.ΠΟ.Α. ή υποβάθμιση του πολιτιστικού αγαθού.
Ως Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. θεωρούμε ότι είναι άμεσα επιτακτική η ακύρωση των αιτήσεων αναστολής και ακολούθως η τοποθέτηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα σε μόνιμες οργανικές θέσεις. Είναι πάγια θέση μας η περαιτέρω πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ώστε να καλυφτούν τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια στις υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.


Σχόλια